wszystkie krytyczne komentarze pochodzą zapewne od elbląskiej konkurencji która jest slaba. Jezdze trochę po Polsce i swiecie i powiem wam ze w elblagu nie ma zadnej ale to zadnej dobrej restauracji! wszędzie oszukują kantują a ceny maja z kosmosu za byle jakie gowno które serwują w tych swoich melinach. może to wlasnie duchowka stanie się najlepsza restauracja w elblagu? a i napiszcie może lepiej jakie dania dla tej restauracji wymyslila gesslerowa. bo jak na razie skupiliście się na szyldzie a nic na temat jedzenia
Zawsze ciekawiło mnie z jakiego klucza zapraszani są goście na tego typu „proszone” kolacje ?
Widzę tu znajome twarze z Facebook – a , a nawet osobników z „Czarnej listy pracodawców”.
W FIGARO jadalem od lat. Wiele w świecie widziałem , w wielu restauracjach bywałem ale trufno trafić na takie osobliwe , klimatyczne i pełne uroku miejsce . W każdym szczególe widać zapał i serce włożone w stworzenie restauracji. Piec chlebowy , grill opalany drewnem i poprawna kuchnia to nęcące mnie atrybuty tego miejsca. Przed zmianą właściciela świetny wybór win. Wiec z żalem odebrałem wiadomość, ze FIGARO już nie ma. Liczę, ze charyzma Pani Magdy pomoże tchnąć nowego ducha DUCHÓWCE i pozyskać gości umiejących docenić to czarujące miejsce i dobrą od lat kuchnie .
Moim zdaniem Gessler robi dużo dobrego w tym sensie, że być może mobilizuje właścicieli restauracji do bardziej fachowego podejścia do tego co robią, jak zauważyłem w jednym z programów, wyczula się także na pracowników, którzy są wykorzystywani przez swoich szefów. Niezbyt jednak podobaja mi się czasem agresywne reakcje pani Magdy w stosunku do ludzi być może dla niektórych to jest dobre, ale niektórych może zrazić jej osoba. Jednak też uważam, że pani Magda nie we wszystkim może mieć rację, czy to w nazewnictwie restauracji, czy w wystroju i kolorystyce wnętrza danej restauracji. Na temat potraw sie nie wypowiadam. Tak czy tak, Gessler w pewien sposób zmienia rynek gastronomiczny w Polsce.
Określenie " ekskluzywny wywiad " należy tłumaczyć tylko dla nas lub wyłącznie u nas . To dziwaczne tłumaczenie zostało zapożyczone z języka angielskiego . Ale kłóci się jednak z tradycyjną w polszczyźnie treścią słowa ekskluzywny , a oznaczający luksusowy . Określenie "Ekskluzywny wywiad " jest kwalifikowane ( jak na razie ) jako błędne . I zapewniam , że nie jest Pan , tym czym Pana nazwano , a raczej wręcz przeciwnie .
Gastronomia elbląska stoi na dość wysokim poziomie , wiele jest u nas barów pizzerii i restauracji , ceny przystępne dla gości . Nikt się nie wychyla z cenami dań poza 30-40 zł . Pustki w lokalach wynikają z wielu powodów, ale na pewno nie z byt wysokich cen . Pizza za 15 zł rolka sushi za 18 czy golonka za 30 to ceny o polowe niższe niż w Gdańsku . Obiad w FIGARO za 15 zł to prezent dla gościa . Taniej się nie da. Przy tak skromnej zasobności portfeli elblążan ceny musiały by być być może jeszcze niższe bo gdzie nam do Gdańska ale nie zrównoważą kosztów nie mówiąc o zysku . Taniej jest tylko w niskobudżetowych barach na wynos .
Mieszkam w okolicy tej restauracji i codziennie wieczorem tam przechodzę
Oprócz jednego wieczoru gzie była proszona kolacja, jest ram pusto. Nawet teraz po rewolucjach. Zastanawia mnie , dlaczego ci , którzy byli zaproszeni na darmową kolacje , nie przyjdą dziś , jutro, pojutrze,,,, Przecież byli w jakiś sposób wyróżnieni. nie wiem czy to znajomi, czy krewni powinni teraz rozreklamować i pomóc nowym właścicielom, bo chyba taki jest sens tych proszonych darmowych kolacji , aby zadziałał " marketing szeptany" . Jak za darmo i na dodatek pokazać się w telewizji byli chętni, bo tak ich pięknie nazwano " elita" .a gzie teraz jesteście?
wszystkie krytyczne komentarze pochodzą zapewne od elbląskiej konkurencji która jest slaba. Jezdze trochę po Polsce i swiecie i powiem wam ze w elblagu nie ma zadnej ale to zadnej dobrej restauracji! wszędzie oszukują kantują a ceny maja z kosmosu za byle jakie gowno które serwują w tych swoich melinach. może to wlasnie duchowka stanie się najlepsza restauracja w elblagu? a i napiszcie może lepiej jakie dania dla tej restauracji wymyslila gesslerowa. bo jak na razie skupiliście się na szyldzie a nic na temat jedzenia
Zawsze ciekawiło mnie z jakiego klucza zapraszani są goście na tego typu „proszone” kolacje ? Widzę tu znajome twarze z Facebook – a , a nawet osobników z „Czarnej listy pracodawców”.
W FIGARO jadalem od lat. Wiele w świecie widziałem , w wielu restauracjach bywałem ale trufno trafić na takie osobliwe , klimatyczne i pełne uroku miejsce . W każdym szczególe widać zapał i serce włożone w stworzenie restauracji. Piec chlebowy , grill opalany drewnem i poprawna kuchnia to nęcące mnie atrybuty tego miejsca. Przed zmianą właściciela świetny wybór win. Wiec z żalem odebrałem wiadomość, ze FIGARO już nie ma. Liczę, ze charyzma Pani Magdy pomoże tchnąć nowego ducha DUCHÓWCE i pozyskać gości umiejących docenić to czarujące miejsce i dobrą od lat kuchnie .
Moim zdaniem Gessler robi dużo dobrego w tym sensie, że być może mobilizuje właścicieli restauracji do bardziej fachowego podejścia do tego co robią, jak zauważyłem w jednym z programów, wyczula się także na pracowników, którzy są wykorzystywani przez swoich szefów. Niezbyt jednak podobaja mi się czasem agresywne reakcje pani Magdy w stosunku do ludzi być może dla niektórych to jest dobre, ale niektórych może zrazić jej osoba. Jednak też uważam, że pani Magda nie we wszystkim może mieć rację, czy to w nazewnictwie restauracji, czy w wystroju i kolorystyce wnętrza danej restauracji. Na temat potraw sie nie wypowiadam. Tak czy tak, Gessler w pewien sposób zmienia rynek gastronomiczny w Polsce.
Określenie " ekskluzywny wywiad " należy tłumaczyć tylko dla nas lub wyłącznie u nas . To dziwaczne tłumaczenie zostało zapożyczone z języka angielskiego . Ale kłóci się jednak z tradycyjną w polszczyźnie treścią słowa ekskluzywny , a oznaczający luksusowy . Określenie "Ekskluzywny wywiad " jest kwalifikowane ( jak na razie ) jako błędne . I zapewniam , że nie jest Pan , tym czym Pana nazwano , a raczej wręcz przeciwnie .
Gastronomia elbląska stoi na dość wysokim poziomie , wiele jest u nas barów pizzerii i restauracji , ceny przystępne dla gości . Nikt się nie wychyla z cenami dań poza 30-40 zł . Pustki w lokalach wynikają z wielu powodów, ale na pewno nie z byt wysokich cen . Pizza za 15 zł rolka sushi za 18 czy golonka za 30 to ceny o polowe niższe niż w Gdańsku . Obiad w FIGARO za 15 zł to prezent dla gościa . Taniej się nie da. Przy tak skromnej zasobności portfeli elblążan ceny musiały by być być może jeszcze niższe bo gdzie nam do Gdańska ale nie zrównoważą kosztów nie mówiąc o zysku . Taniej jest tylko w niskobudżetowych barach na wynos .
DZIĘKUJĘ, ŻE KTOŚ MĄDRY TU TEŻ ZAGLĄDA...BO SIĘ ZMARTWIŁEM W JAKIM MIEŚCIE PRZYSZŁO MI MIESZKAĆ
Boże skąd tyle żółci w ludziach ?Życzę powodzenia nowym restauratorom.
szyld i nazwa są tragiczne ...
Mieszkam w okolicy tej restauracji i codziennie wieczorem tam przechodzę Oprócz jednego wieczoru gzie była proszona kolacja, jest ram pusto. Nawet teraz po rewolucjach. Zastanawia mnie , dlaczego ci , którzy byli zaproszeni na darmową kolacje , nie przyjdą dziś , jutro, pojutrze,,,, Przecież byli w jakiś sposób wyróżnieni. nie wiem czy to znajomi, czy krewni powinni teraz rozreklamować i pomóc nowym właścicielom, bo chyba taki jest sens tych proszonych darmowych kolacji , aby zadziałał " marketing szeptany" . Jak za darmo i na dodatek pokazać się w telewizji byli chętni, bo tak ich pięknie nazwano " elita" .a gzie teraz jesteście?