Poniedziałek, 25.11.2024, Imieniny: Katarzyna, Erazm, Klemens
Nie masz konta? Zarejestruj się »
zdjęcia
filmy
baza firm
reklama

Komentarze do artykułu (16)

Dodaj nowy komentarz

  1. 1
    +3
    ~ ona
    Czwartek, 11.07

    Boże, co się z tym światem dzieje?! Nawet starożytni Grecy byli bardziej humanitarni pod tym względem , bo wcześniej ogłuszali byka przeznaczonego na ofiarę. Gdzie się podział nasz humanizm?!

  2. 2
    --3
    ~ znawca
    Czwartek, 11.07

    Pamiętamy mięso wołowe z okresu PRL-U.Było bardzo twarde,żylaste i długo sie gotowało.Nikt tego nie kupował chodz było zdrowe.Teraz wołowina jest kruchutka,mięciutka az chce sie jeść.Dlatego tak było? Bo ubój w Polsce był ubojem rytualny.Krowa cierpiała przy uboju była spięta zestresowana stad to żylaste i twarde mięso.Teraz musi być ogłuszona(normy UE) aby nie czuła bólu i dlatego mięsko jest mięciutkie.Jeśli bedzie u nas wprowadzony ubój rytualny to mieso bedzie niesmaczne pomijając aspekt moralny OCZYWISCIE.

  3. 3
    +1
    ~ cat
    Piątek, 12.07

    znawca??? Twardość mięsa zależy od WIEKU zwierzęcia i, o czym się często zapomina, jego RASY. Krowy chodowane w Polsce to krowy mleczne nie mięsne.

  4. 4
    0
    ~ łaskawca
    Piątek, 12.07

    cat wyglada na to ze jesteś niedoinformowany albo niedouczony

  5. 5
    +2
    ~ Agnieszka Wierzbicka
    Piątek, 12.07

    Udało się! Świadomość i rozwój moralny wygrał z niedouczeniem, z niewiedzą, z barbarzyństwem! Uboju rytualnego w Polsce nie będzie, bo tego sobie nie życzy większość Polaków!

  6. 6
    0
    ~ dr drey
    Poniedziałek, 22.07

    a potem idą do domu i zjadają mięso z humanitarnego polskiego uboju. my Polacy tak mamy

Właścicielem serwisu info.elblag.pl jest Agencja Reklamowa GABO

Copyright © 2004-2024 Elbląski Dziennik Internetowy. Wszystkie prawa zastrzeżone.


1.5723791122437