Zarząd Województwa wybrał w środę, 13 października 5 projektów, które zostaną dofinansowane ze środków unijnych. Fundusze unijne otrzymają Uniwersytet Warmińsko-Mazurskim Olsztynie w kwocie 1,723 mln zł oraz Piekarnia „Raszczyk” 3,599 mln zł.
Piekarnia „Raszczyk” z Pasłęka wnioskowała o dofinansowanie do projektu, który zakłada poprawę konkurencyjności przedsiębiorstwa poprzez wdrożenie do produkcji nowych rodzajów pełnowartościowego pieczywa, opracowanych na podstawie wyników badań i wdrożonych do produkcji dzięki pozyskaniu innowacyjnych technologii. Całkowita wartość projektu wynosi ponad 9 mln.
Uniwersytet Warmińsko- Mazurski wzbogaci się o nowe laboratoria techniczne, które mają posłużyć podnoszeniu potencjału innowacyjnego województwa oraz wzmocnić konkurencyjność regionalnego sektora budownictwa kubaturowego i linowego. Laboratoria techniczne będą umiejscowione w nowym budynku przy ul. Heweliusza 4 w olsztyńskim Kortowie. W laboratoriach znajdą się między innymi: maszyna wytrzymałościowa, laserowy miernik wielkości cząstek oraz polaryskopy. Aparatura naukowo-badawcza została wybrana w oparciu o najnowsze trendy obowiązujące w europejskim budownictwie.
Raszczyk złodziejska firma zwykły chleb ponad 2 żł a jakość do d...ye ja kupuje wspaniały chlebek na Stoku po 1.30 cieplutki iświiezy,smaczny jeszcze ciepły, tam zawsze są kolejki, a nie gumowy gniot Raszczyka kilka lat temu to on miał dobry chleb ale jak sie wyżarł zmonopolizował rynek to jakość do kitu a cena niebotyczna.i jeszcze dotacje dostaje
a w du----ie z raszczykiem wypieka podeszwę od buta kiedyś tak a teraz stanowczo nie niech komisja weżnie ze sklepu na drugi dzień i zobaczy pozdrówko
raszczykowe produkty są niesmaczne
CIEKAWE ILE DALI ŻE DOSTALI
Spadać z Raszczykiem, gumowe pieczywo, na ulepszaczach wciska ludziom!
No po komentarzach wnioskuje ze konkurencja nie śpi, a mi się na przykład podoba działanie firmy która systematycznie rozwija sieć placówek wykonanych w dosyć wysokim standardzie tabór nie najgorszy każdej piekarni życzę takich osiągnięć.
Daje do zastanowienia: firma w Pasłeku prawie nieobecna (Raszczyk) i przegrywa konkurencje z jakością chleba z lokalnym PSS czy GS-ami. Pieczywo naprawdę na polepszaczach, niesmaczne i plesniejące szybko, co tradycyjnemu robionemu na zakwasie się nei zdarza.
PSS z Pasłęka-w dni targowe w Elblągu zawsze kupuję od nich chleb, bez polepszaczy, 1.60 za 1 półkilogramowy chleb, sprzedawany w skromnej budce na rynku, chleb jest smaczny ale trzeba swoje odstać, aby go kupić. Od Raszczyka pieczywa nie kupujemy
no ciekawe kto mu dał dotacje i ile wziął do =kieszeni za gówniane o złodziejskiej cenie wyroby pewno Henio wział kasę bo w całym Elblągu sa jego sklepy i to w budynkacjh i lokalach miasta,syf malaria ,pornografia ,grzybki w occie i nepotyzm ,korupcja ,łapówkarstwo o dupe rozbić taką gline gumową zasyfiałą -rób wypad do Pasłęka z powrotem bo Słłonina nie wygra,no chyba ze jeszcze ten chleb byłby ze skwarkami no to jeszcze ale i tak za drogi
złodziejskie afery z udziałem miasta gdzie jest CBA sory!! niema Kamińskiego to i niema CBA,fakt rządzią POjeby Partia Obłudy ,afer i zdrajcy ,grabarze Polski