Magda Gessler przyjechała ponownie do „Złotego Jaja”. Wczoraj (17 sierpnia) znana restauratorka wraz z ekipą TVN-u wzięła udział w kolacji.
„Kuchenne Rewolucje” przeprowadzane były w wielu miejscach w całej Polsce. W Elblągu – 3 razy i tylko „Złote Jajo” nadal funkcjonuje. Co więcej, jest to jedyna restauracja w naszym województwie, która kierując się zasadami Magdy Gessler przetrwała nawet pandemię i do dziś odnosi sukcesy.
Choć od „rewolucji” w „Złotym Jaju” minęły już trzy lata to w karcie nadal można znaleźć dania znanej restauratorki, tj. galaretka w sosie tatarskim z pomidorkami na liściu sałaty z talerzem wiejskiego chleba ze swojskim masłem i koprem czy carpaccio z polskiej polędwicy wołowej z parmezanem na rukoli.
Pomysłem Magdy Gessler było także wprowadzenie do karty filetu z pstrąga ze złotym jajem z musem chrzanowym z talerzem wiejskiego chleba ze swojskim masłem i koprem oraz foie gras, czyli pasztet z wątróbek gęsich i kaczych na chałce z powidłami z czarnej porzeczki.
Wczoraj, przy okazji nagrywania nowego odcinka „Kuchennych Rewolucji”, której głównym bohaterem będzie restauracja „Czwórka” (po rewolucji „Pomidor cud- malina), Magda Gessler zdecydowała się powrócić do "Złotego Jaja”. Wraz z ekipą TVN znana restauratorka wzięła udział w specjalnie przygotowanej kolacji. Jej efekty będzie można zobaczyć na antenie TVN.
Kuzwa spektakl dla ubogich , ilez można męczyć tą kobitą, jej era juz minęła i tych idiotycznych programów również!
Napewno nie jedyna w regionie,w Pod Kłobukiem o niebo lepsze jedzenie niż w złotym jaju. Cały czas mają wielu gości a w złotym jaju jak???...
Dobry kurczak to był tam za komuny a obecnie to w Carrefourze są lepsze i o wiele tańsze.
Po co pisać bzdury idź i kurę w Carrefour. Złote jajo ma swoją renomę i żadne pyskówki tego nie zmienua. Regularnie tam kupuję, polecam innym
lata 90 to nie był PRL a nawet po 2000 mieli najlepszego kurczaka w mieście i hamburgery.
Kiedyś najlepsze kurczaki mieli w knajpie "Niva", aktualnie pizzeria "U Benka", prowadził to sympatyczny Grek z żoną Polką:)) Takich kurczaków już potem w Elblągu nie było i nie ma...
uuuuu czyli zaraz knajpa upadnie
Restauracja "Pod Kolbukiem" chowa się w porównaniu do " Złotego jaja" Pod względem cen i jakości jedzenia. Bylam i tu i tu 😉 Ps. do Kici- jeśli wolisz kupować kurczaki z " trzeciego życia " w Carrefour to twój wybór
Jeśli chcecie dobrze zjeść , to polecam bar na stacji Amica w Komorowie Żuławskim. Dobra cena, dużo i pysznie. Jest nawet świezynka. Złote Jako bardzo słabiutka restauracja, brak parkingu i w lokalu mało miejsca. Trochę jadam na mieście, to wiem. Byłem w tym jaju po rewolucjach, nic specjalnego. Jedynie, to właścicielka umie tylko robić dobry pijar. Jak ktoś chce zjeść rybę, to polecam smażalnie Okoń
Byłam przed i po. Po - drogo i niesmacznie. Wystrój owszem, reszta już nie.