Wielkie grillowanie, rejs statkiem po Zalewie Wiślanym, szantowa biesiada, pokaz sztucznych ogni - to atrakcje zaplanowane na GASTROnomiczne Pożegnanie Lata 2004. Imprezy odbędą się w dniach 17-18 września 2004 w Krynicy Morskiej, niedaleko Jacht Klubu nad Zalewem Wiślanym.
Głównym punktem dwudniowej imprezy będą Mistrzostwa Polski w Grillowaniu Ryby Morskiej. Organizatorzy zapraszają wszystkich amatorów ryb oraz tych, którzy jeszcze nie mają przekonania do degustacji potraw konkursowych. Zapewniają również, że nigdzie nie można zjeść tak świeżej i pysznej ryby, przyrządzonej na tak wiele sposobów, jak tylko w Krynicy Morskiej!!!
Program Imprezy:
Piątek:
10.00 - oficjalne otwarcie imprezy
10.00 - 17.00- prezentacja urządzeń na stoiskach
12.00 - 14.00- I Mistrzostwa w Grillowaniu Ryby z Zalewu Wiślanego o Puchar Burmistrza Miasta Krynica Morska
14.30 - 16.30 - Festiwal Dań Serowych o Puchar O.S.M. Maluta Nowy Dwór Gdański
17.00 - Ogłoszenie wyników, wręczenie pucharów i nagród
17.30 - rejs statkiem po Zalewie Wiślanym z niespodziankami
20.00 - szantowa biesiada przy ognisku, wspaniała zabawa do białego rana!!!
Sobota:
10.00 rozpoczęcie imprezy
12.00 - 14.00 - II Mistrzostwa Mierzei Wiślanej w Grillowaniu Ryby Morskiej o Puchar Starosty Nowodworskiego
14.30 - 16.30 prezentacja Browaru AMBER połączona z degustacją piwa i potraw rybnych
17.00 ogłoszenie wyników i wręczenie nagród
19.00 całonocna biesiada przy muzyce na żywo
24.00 pokaz sztucznych ogni na wodzie