Przyrządzenie kawy o doskonałym smaku jest wielką sztuką. Aromat i smak gotowego naparu zależą od wielu czynników, takich jak składniki i sposób przyrządzania. Podstawą jest jakość wybranego rodzaju kawy.
A jak kawę przygotowują mistrzowie i jakie warunki trzeba spełnić, aby wydobyć z niej to, co najcenniejsze i najlepsze? O tym bedzie można sie przekonać w najbliższy wtorek w Izbie Staropolskiej firmy Celebra przy ul. Królewieckiej 195A, gdzie odbędzie się pokaz parzenia kawy na wiele sposobów. Pokaz poprowadzi najlepszy barista w Polsce - Robert Dzióbek.
Robert Dzióbek jest wybitnym baristą, vice prezesem Stowarzyszenia Baristów Polski i międzynarodowym sędzią. Jak sam mówi, pasję odziedziczył po babce, Włoszce. Izba Staropolska zaprasza nie tylko smakoszy kawy, ale tych, którzy chcieliby się dowiedzieć czegoś ciekawego o historii kawy.
Mistrz będzie prowadził pokaz od godz. 12.00 do późnych godzin wieczornych. Ponadto - jak informują organizatorzy - prócz kaw, będzie można skosztować wyśmienitych ciast serwowanych przez pracownię cukierniczą Celebry.
Fot. Archiwum/Celebra
Celebra w końcu dba o wizerunek :-)
Żeby jeszcze dbała o pracowników...
Zeby tylko wybitny barysta wywiazywal sie umowy finansowej