W czwartek, 1 sierpnia, o godz. 16.30 w sali "U św. Ducha" Biblioteki Elbląskiej odbyło się kolejne spotkanie w ramach letnich warsztatów kuchni regionalnej. Warsztaty poprowadził młody kucharz, który pokazał, w jaki sposób przedstawić tradycyjne potrawy w nowoczesnym wydaniu.
Podczas czwartkowego spotkania uczestnicy mieli okazję zasmakować tradycyjnych racuchów żuławskich z dodatkiem nietradycyjnych sosów. Tym razem zajęcia poprowadził Przemysław Zwański, członek Elbląskiego Klubu Szefów Kuchni, który znany jest uczestnikom z poprzednich warsztatów.
Projekt „Rozsmakuj się w tradycji” skierowany jest nie tylko do seniorów, ale do szerokiego grona odbiorców zainteresowanego kulinariami, zwyczajami i obyczajami zakorzenionymi w tradycji i kulturze polskiej.
Przypominamy, że wstęp na warsztaty jest wolny. A kolejne spotkanie z kuchnią regionalną odbędzie się 8 sierpnia o godz. 16.30. Uczestnicy będą mogli wysłuchać prelekcji dr Grażyny Nawrolskiej, która opowie o tradycjach polskiego stołu nie tylko w naszym regionie.
Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z tego wydarzenia!
Sami seniorzy. Tyle lat minęło i jeszcze nie nauczyły się te Panie gotować? Czy ten projekt jest skierowany wyłącznie do uczestników Uniwersytetu III wieku?
do ty... musisz być tępawy, brawo za taką akcje, super.!
a tak wogóle to ładny ten kucharz, mniaaaaam